Rusia admite oficial că încearcă să răstoarne guvernul de la Kiev

Rusia admite oficial că încearcă să răstoarne guvernul de la Kiev, potrivit ministrul rus de externe Sergei Lavrov

Anterior, mai mulți oficiali rusi au declarat contrariul

Declarațiile diplomatului rus au fost făcute la finalul vizitei acestuia de la Cairo

„Cu siguranță vom ajuta poporul ucrainean să se elibereze de regimul care este absolut anti-popor și anti-istorie”, a spus Lavrov în Egipt

Lavrov a oferit asigurări cu privire la livrările rusești de cereale către Egipt, pe fondul incertitudinii privind un acord de reluare a exporturilor ucrainene din Marea Neagră.

Egiptul este unul dintre cei mai importanți importatori de grâu din lume.

Anul trecut a cumpărat aproximativ 80% din aceste importuri din Rusia și Ucraina. Invazia Ucrainei de către Rusia din 24 februarie a perturbat transporturile și a accelerat creșterea prețurilor la nivel mondial la mărfuri, producând un șoc financiar Egiptului.

Lavrov a mai spus că orice nave care vin în porturile ucrainene pentru a ridica cereale vor fi „inspectate pentru a se asigura că nu aduc arme”.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat ulterior că Ucraina va continua să facă tot posibilul pentru a provoca cât mai multe daune inamicului său

Fostul secretar de stat al Statelor Unite ale Americii, Henry Kissinger, a sfătuit guvernul de la Kiev și Occidentul să nu cedeze Rusiei niciun teritoriu ucrainean ocupat de la începutul războiului în cadrul unor viitoare negocieri de pace pentru a pune capăt conflictului.

Surse alternative: Reuters, AlJazeera

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*