Vom crește bugetul pentru Apărare

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Klaus Iohannis a declarat în discursul său de Ziua Marinei că România va crește bugetul pentru Apărare

Din anul 2023 alocarea bugetară pentru Apărare va crețte de la 2% din PIB, cât este în prezent, la 2,5%.

Sub umbrela NATO, România beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa. Țara noastră va continua să își îndeplinească cu responsabilitate rolul de pilon de stabilitate regional și rămânem ferm și deplin implicați în realizarea angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Vom utiliza aceste fonduri pentru a accelera înzestrarea și modernizarea Armatei României, inclusiv a Forțelor Navale, și pentru a crește nivelul de pregătire a militarilor noștri, astfel încât să dispunem de o structură de forțe interoperabilă cu cele aliate și mai eficientă, capabilă să asigure apărarea națională și să contribuie la apărarea colectivă, împreună cu aliații noștri din NATO.

Creșterea bugetul pentru Apărare a fost avansată în spațiul public de președintele României și cu alte ocazii

În discursul său, Klaus Iohannis le-a urat La Mulți Ani marinarilor prezenți

Vă salut cu multă căldură și vă urez „La mulți ani!”, dragi marinari!

În această zi deosebită, aprecierea și recunoștința noastră se îndreaptă către dumneavoastră, cei care purtați cu demnitate și curaj drapelul tricolor pe mările și oceanele lumii.

Tenacitatea, dârzenia, rezistența și spiritul de sacrificiu fac din profesia de marinar una deopotrivă onorabilă și dificilă. A fi marinar este mai mult decât o meserie. Este un stil de viață care presupune multe sacrificii, dar și nenumărate satisfacții și împliniri.

Sursa: Presidency.ro