MIhai Chirica scapă de un dosar după ce faptele s-au prescris

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Mihai Chirica, primarul Iașului, scapă de un dosar după ce faptele s-au prescris. Acesta era acuzat de abuz în seviciu

Este vorba de dosarul Skoda. Dosarul în cauză a fost trimis în instanţă de procurori foarte târziu. Și anume în ianuarie 2021. Faptele ar fi fost comise în anul 2013.

În acest dosar, alături de Mihai Chirica au fost judecați fostul primar Gheorghe Nichita, fostul directorul tehnic al Primăriei Iași, Dumitru Tomorug, fosta şefă a serviciului juridic din Palatul Roznovanu, Doina Florescu, acum consilier personal al primarului, şi Costică Chişcă, fost şef al serviciului administrativ al primăriei.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie – mai 2013, pe când era viceprimar al Iașului, Chirica a întocmit caietul de sarcini pentru achiziționarea a patru autoturisme. Caietul a fost întocmit astfel încât acestea să nu poată fi cumpărate decât de la Skoda.

Judecătoria Bârlad a decis ieri că faptele s-au prescris. Hotărârea instanței nu e definitivă.

În rechizitoriul întocmit de procurori, se arăta că: Inculpatul Chirica Mihai, în calitate de viceprimar al municipiului Iaşi, înlocuitor de drept al primarului (autoritate executivă a administrației publice locale şi ordonator principal de credite), în exercitarea atribuţiilor conferite prin lege cu privire la gestionarea fondurilor publice şi a patrimoniului public, cu referire la repartizarea, angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor bugetare, în perioada februarie – mai 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, prin încălcarea dispoziţiilor legale, a aprobat mai multe documente prin care se solicita „achiziţionarea a 4 (patru) autoturisme cu un grad de operativitate ridicat şi dotate corespunzător”, aprobând ulterior şi Caietul de sarcini privind furnizarea a 4 (patru) autoturisme prin leasing operaţional, document în conţinutul căruia au fost inserate specificaţii tehnice proprii unui anume producător şi unei anume mărci, respectiv ale mărcii Skoda”