Rușii au doborât o dronă americană MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre

Forțele Aeriene Americane transmit că două avioane Suhoi Su-27 au făcut o interceptare “nesigură și neprofesionistă” a dronei MQ Reaper. Acestea nu au tras asupra dronei MQ Reaper. Unul dintre avioane i-a lovit elicea cu aripa. Incidentul a avut loc în această dimineață, la ora 8.

Update: Prima reacție de la Casa Albă:

Dacă mesajul Rusiei este că vor să ne împiedice sau să ne descurajeze să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va eșua, pentru că nu se va întâmpla acest lucru. Vom continua să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra apelor internaționale. Marea Neagră nu aparține vreunei națiuni. Vom continua să facem ceea ce trebuie pentru a apăra interesele naționale de securitate în acea parte a lumii

Știrea inițială:

Rușii au doborât o dronă americană MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre

Forțele aeriene americane:

Două avioane rusești Su-27 au efectuat o interceptare nesigură și neprofesională a unei aeronave MQ-9 Reaper fără pilot de recunoaștere a forțelor aeriene americane, care opera astăzi în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre.

La aproximativ 7:03 AM (ora 8 dimineața, ora României), una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea MQ-9, determinând comandamentul american să ia decizia doboarârii dronei MQ-9 în apele internaționale.

De câteva ori înainte de coliziune, Suhoiurile Su-27 au aruncat combustibil asupra dronei. Au zburat în fața ei, într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic, și neprofesionistă. Acest incident demonstrează și o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist.

Aeronava noastră MQ-9 Reaper desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional. A fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la prăbușirea și pierderea completă a MQ-9, a declarat generalul forțelor aeriene americane James B. Hecker, comandantul U.S. Air Forces Europe.

Acest act nesigur și neprofesionist al rușilor aproape că a provocat prăbușirea ambelor aeronave. Vom continua să operăm în spațiul aerian internațional. Facem apel la ruși să se comporte profesional

Acest incident urmează un tipar de acțiuni periculoase ale piloților ruși în timp ce interacționează cu aeronavele americane și aliate peste spațiul aerian internațional, inclusiv deasupra Mării Negre. Aceste acțiuni agresive ale echipajului rusesc sunt periculoase. Ar putea duce la calcule greșite și la o escaladare neintenționată.

Tags:

Distribuie:

Alte știri