Amendă record pentru România TV

Amendă record pentru România TV. Nici Realitatea nu a scăpat, titrează Pagina de Media

Propunerile pentru cele două amenzi au fost făcute de Valentin Jucan.

România TV a primit de la CNA o amendă de 75.000 de lei

Postul de ştiri a fost amendat pentru că s-au prezentat informaţii neverificate despre preoţii români din Ucraina şi pentru lipsa echilibrului şi a imparţialităţii în emisiunile difuzate: “nu a existat echilibru, nu a existat imparţialitate şi o liberă formare a opiniilor”, spune Valentin Jucan, membru CNA, citat de Pagina de Media

Un alt membru CNA cataloghează subiectul abordat de România TV că “este manipulare, rea-credinţă, este minciună, este tot ce poate să fie mai rău şi mai puţin de dorit în mai multe emisiuni de televiziune… felul în care a fost tratat subiectul este mai mult decât încălcarea tuturor normelor jurnalistitice“, spune Dorina Rusu.

În apărarea sa, reprezentanta România TV a declarat:

Este război, e adevărat. Dar nu cred că nu putem să vorbim despre toate problemele care privesc România şi vecinătăţile. Dacă a vorbit despre interzicerea învăţământului în limba minorităţii române în Ucraina, dacă a vorbit despre aceste biserici şi statutul lor, dacă a vorbit despre canalul Bâstroe, înseamnă a vorbi despre război şi a fi catalogat putinist prorus, cred că ar fi existat cel puţin o reclamaţie la adresa noastră în luna ianuarie când au fost emisiunile, din partea a cel puţin a unei autoriţăţi a statului român.

Postul Realitatea Plus a fost amendat cu 10.000 de lei

“La Realitatea e cam la fel, dar e mai puţin”, a declarat un membru CNA

Mai mult pe Pagina de Media

Alte știri