Premierul Ciucă, odă la adresa lui Mircea Ionescu-Quintus

Nicolae Ciucă mesaj pentru Colectiv
Nicolae Ciucă mesaj pentru Colectiv
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Premierul Ciucă, a transmis un comuncat prin care laudă activitatea lui Mircea Ionescu-Quintus. Fostul președinte de onoare al PNL a fost informator al fostei Securități

Premierul Ciucă:

Pe 18 martie se împlinesc 106 ani de la nașterea ultimului președinte de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus. A marcat perioada post-comunistă prin activitatea sa. Atât ca lider al partidului nostru, cât și ca președinte al Senatului. Personalitatea sa este pentru liberalii de azi un exemplu de conduită politică.

Liberal din tată în fiu, Mircea Ionescu-Quintus a fost alături de PNL în toate momentele de cumpănă ale partidului. A participat neobosit la evenimentele PNL până în ultima clipă a vieții sale. Pentru noi toți, este un model de loialitate, demnitate și determinare. Îi onorăm astăzi memoria și îi aducem un omagiu celui care a contribuit la reașezarea PNL în rândul principalelor forțe politice ale țării.

Potrivit CNSAS, Mircea Ionescu-Quintus a dat 188 de note informative

Mircea Ionescu Quintus a fost deputat și senator, ministru al Justiției, președinte al PNL și președinte de onoare al PNL pînă la moarte. Cînd CNSAS l-a deconspirat, a negat și s-a încurcat în declarații. A câștigat în Justiție, printr-o manevră de procedură, respingerea acuzației de poliție politică

Mircea Dinescu, fost membru CNSAS, a relatat în trecut faptul că Mircea Ionescu-Quintus, nu a fost doar turnător de maximă anvergură la Securitate, ci și criminal de război.

Dinescu despre Mircea Ionescu-Quintus:

Și cum s-a umflat de duioșie mai an moștenitorul junilor sași sibieni din unitățile Waffen SS, auzind că epigramistul Quintus nu doar că și-a cîntat prietenii la Securitate, dar a mai și jucat rolul principal într-o dramă petrecută in 1941, cînd o fătucă de 16 ani din Transnistria, bănuită că le căra mîncare partizanilor ucraineni, a fost condamnată la moarte fără prea multe formalități.

După ce soldații români cu frică de Dumnezeu au refuzat să facă parte din plutonul de execuție cu riscul de a fi deferiți Curții Marțiale, sublocotenentul Quintus s-a oferit voluntar să-i tragă un glonț în ceafă cu pistolul din dotare spre a fi înălțat în grad și citat pe ordinul de zi al regimentului.

Quintus a fost decorat de Ion Iliescu, în 2002, cu Steaua României în grad de cavaler. În 2017 a fost decorat de Klaus Iohannis cu Steaua României în grad de ofițer. Traian Băsescu l-a avansat, în 2009, la gradul de general de brigadă în retragere. În 2017 Klaus Iohannis l-a avansat general-maior cu două stele în retragere.

Mircea Ionescu-Quintus, a murit la vârsta de 100 de ani