Marcel Ciolacu despre reforma privind pensiile speciale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a fost întrebat despre reforma privind pensiile speciale la Europa Fm în emisiunea Piața Victoriei.

Dacă în acest moment luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiția, toate Serviciile din România”. „Sper că săptămânile următoare în Parlament să trecem o lege cu pensiile speciale. Care să fie și constituțională, dar care să nu creeze un haos în sistem în România. Cine dorește să se pensioneze, să aibă timp și cine este în activitate să știe că gradual vor fi anumite modificări”, a spus Marcel Ciolacu referitor la pensiile speciale

Este o discrepanță mare între practica din Uniunea Europeană. Mă refer la pensiile magistraților, la pensia din Apărare, din Ordine Publică, din Siguranță Națională – și ce ne-am asumat noi în PNRR. Decizia și discuțiile cu Comisia trebuie să fie unele foarte echilibrate.

Mergem ad-litteram și, nu vă supărați, acel Guvern era condus de un prim-ministru de Dreapta. Acel Guvern era un Guvern de dreapta. Eu nu știu cum niște oameni după ce au ținut PNRR-ul ascuns de către toată lumea – poate au făcut din neglijență, poate au făcut-o din neștiință – nu au lăsat să fie… Asta înseamnă să lași să nu fie ceva într-o dezbatere publică.

Nu este o decizie politică ușoară. Pentru că în spațiul public este o mare ură împotriva pensiilor speciale, îndreptățită. De ce? Pentru că anumite categorii au găsit oportun să facă niște excese, a spus Marcel Ciolacu la Europa FM.

Interviul integral poate fi consultat AICI sau video AICI

Alte știri