Schimb de focuri între gruparea de extremă dreapta Reichsbürger și poliție în Germania

Poliția germană a efectuat o serie de raiduri în legătură cu o anchetă asupra unei grupări de extremă dreapta Reichsbürger. Un ofițer de poliție a fost rănit în cadrul operațiunii după ce au fost trase focuri de armă.

Autoritățile au efectuat percheziții legate de mișcarea de extremă dreapta Reichsbürger în opt state germane și în Elveția

Ministrul Justiției, Marco Buschmann, a postat pe Twitter că 20 de proprietăți au fost percheziționate. Oficialul a subliniat pericolul reprezentat de membrii înarmați ai grupului.

Raidurile de miercuri ar fi fost îndreptate împotriva a cinci suspecți despre care se presupune că aparțin unei organizații teroriste. Oficialii au spus că indivizii provin din orașele Munchen și Chemnitz, din regiunea Hanovra și din Elveția.

De asemenea, polițiștii au percheziționat localurile a 14 persoane care erau suspecte.

Un total de 25 de suspecți au fost reținuți în urma raidurilor din decembrie împotriva membrilor mișcării Reichsbürger. Aceștia sunt acuzați de apartenența la o asociație teroristă sau de sprijinirea acesteia și că urmăresc răsturnarea statului german.

La acea vreme, oficialii au spus că cred că rețeaua s-a extins și mai mult și că vor fi făcute mai multe arestări.

Procurorii au spus că suspecții plănuiau să înființeze 280 de unități armate în Germania,. Grupările ar fi fost însărcinate să „aresteze și să execute” oameni după o lovitură de stat.

În statele Saxonia, Turingia și Baden-Württemberg au fost deja făcute pregătiri concrete

„Au existat planuri care, în funcție de amploarea intențiilor lor împotriva democrației noastre liberale, sunt șocante”, a spus Konstantin von Notz, un parlamentar al Partidului Verzilor.

De asemenea, procurorii au informat parlamentarii cu privire la confiscarea unui număr mare de „acorduri de nedezvăluire” de către persoane pe care presupușii complotatori încercaseră să le recruteze.

Sursă: DW

Alte știri