Senatoarea Diana Șoșoacă reacționează la decizia Ucrainei de a o sancționa

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Senatoarea Diana Șoșoacă reacționează la decizia Ucrainei de a o sancționa. Partidul SOS pe care îl conduce a transmis un comunicat de presă

Prin acest atac mârșav la adresa mea, Ucraina îşi dovedeşte caracterul de stat abuziv şi fascist

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, preşedintele partidului S.O.S. România a reacţionat la mesajul transmis vineri de Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean care a declarat astăzi că va iniţia sancţiuni împotriva senatoarei pe care o consideră ”o amenințare la adresa securității naționale” a Ucrainei.

”Prin acest atac mârșav la adresa mea, Ucraina își dovedește caracterul de stat abuziv și fascist. Prin această amenințare pe care Ucraina o face la adresa mea, devin de fapt solidară cu minoritatea română din Ucraina care este tratată de Kiev tot ca o amenințare la adresa statului ucrainean, motiv pentru care este desființată sistematic și programatic într-un proces de epurare etnică și de ucrainizare forțată care amintește de Germania nazistă.

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că MAE din Ucraina o amenință cu moartea

Cum își permite Ucraina să amenințe un senator al statului român pentru o propunere legislativă ? De când decide Ucraina ce se întâmplă în Parlamentul României ? Este România un stat ocupat de Ucraina și noi nu am aflat ? Da, este adevărat că Ucraina este ocupant al unor teritorii românești pe care mă lupt să le readuc în sânul patriei mamă, dar de când are Kievul drept de veto asupra politicii României ?

Această amenințare a Ucrainei la adresa mea arată intenția acestui stat de a-i elimina și fizic pe cei care se opun politicilor naziste ale Kievului. Prin declarația MAE ucrainean, este clar că am devenit ținta numărul unu a criminalilor ucraineni. Dar acest lucru nu face decât să confirme justețea propuinerii mele legislative. Acelea de a returna României teritoriile deținute abuziv de Ucraina !

Întregul comunicat poate fi consultat AICI