Rusia a lansat un atac cu drone asupra porturilor Ismail și Reni de pe Dunăre

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia a lansat un atac cu drone asupra porturilor Ismail și Reni de pe Dunăre. Silozurile și depozitele de cereale au fost lovite în timpul atacurilor succesive cu drone rusești asupra porturilor fluviale dunărene ale țării, situat în apropierea graniței cu România, a declarat un oficial ucrainean.

Guvernatorul regiunii Odesa din Ucraina, Oleh Kiper, a declarat miercuri că două valuri de drone rusești au lovit un port fluvial din sudul țării.

Ucraina are două porturi principale pe Dunăre – Reni și Izmail – care au devenit esențiale pentru exporturile de cereale ale țării de la blocarea de către Rusia a porturilor Ucrainei de la Marea Neagră și de la recenta retragere a Moscovei dintr-un acord susținut de Națiunile Unite care a permis stocurilor de cereale trecerea în siguranță prin mare.

„Teroriștii ruși au atacat de două ori regiunea Odesa aseară cu drone de atac. Ținta principală este infrastructura portuară și cerealieră din sudul regiunii”, a spus Kiper în aplicația de mesagerie Telegram.

Forțele Aeriene Ucrainene, care au spus că rușii au lansat un număr mare de drone de producție iraniană. Acestea au fost lansate din Marea Neagră

Grupurile de rețele de socializare care monitorizează războiul au raportat că au auzit miercuri dimineață sistemele de apărare aeriană trăgând în apropierea porturilor Ismail și Reni de pe Dunăre

Un clip video poate fi urmărit AICI