„Eroul Kim Kun” – submarin nuclear lansat de Coreea de Nord

submarin nuclear
Submarinul nulear lansat de Coreea de Nord

Coreea de Nord a lansat un submarin nuclear denumit ”Eroul Kim Kun”. Ceremonia de lansare a avut loc ”în prezența respectatului tovarăș Kim Jong Un”. Presa de stat din Coreea de Nord se întrece în elogii.

Când respectatul tovarăș Kim Jong Un a sosit la locul de lansare a submarinului, toți participanții au izbucnit în urale entuziaste. Acestea în semn de admirație pentru comandantul genial cu voință de fier și liderul remarcabil al poporului. Care deschide o cale largă către marea victorie și prosperitate cu curajul și curajul său inegalabil, de renume mondial, dragostea arzătoare și încrederea în oameni și dăruirea neobosită pentru construirea unei țări prospere cu o armată puternică, se mai arată în comunicatul propagandist publicat de KCNA

Noul submarin nuclear din clasa Sinpo-C este cea mai recentă și mai puternică armă. Este o completare la arsenalul nuclear al Coreei de Nord.

Proiectul submarinului coreean

Noul submarin nuclear folosește un design rusesc modificat. Are un motor diesel care poate încărca, la rândul său, o serie de baterii. Submarinului poate să funcționeze silențios atunci când este necesar. Propulsia diesel-electrică este o tehnologie veche de zeci de ani. Coreea de Nord a modificat radical designul, întinzând vela pentru a include câteva tuburi de lansare a rachetelor.

Analiza fotografiilor acestui nou submarin, numit Hero Kim Kun Ok, sugerează că poate transporta și lansa în tăcere 10 rachete Pukguksong-3 în timp ce este încă scufundat. Acesta rachete sunt capabile să transporte focoase nucleare

Noul submarin reprezită un salt uriaș în capacitățile militare pentru Coreea de Nord.

Rachetele cu rază lungă de acțiune lansate de pe uscat vor fi observate și urmărite rapid pe măsură ce bateriile antirachetă erau alertate. Acest nou submarin ar putea, teoretic, să călătorească sub apă, apropiindu-se pe furiș de ținta sa. Cu cât submarinul s-ar putea apropia mai mult, cu atât este nevoie de mai puțină distanță pentru ca racheta să se deplaseze către ținta. Aceasta are foarte puțin timp țintei să reacționeze și să se apere.

Sursă alternativă: AlJAzeera

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*