Atac armat în Olanda la Rotterdam

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Atac armat în Olanda la Rotterdam. Un bărbat înarmat, purtând o vestă antiglonț, a deschis focul într-un apartament și într-un spital din orașul-port olandez Rotterdam, ucigând trei persoane, inclusiv o fată de 14 ani, a declarat poliția, citată de Associated Press

Individul a provocat panică și haos la Centrul Medical Erasmus din inima orașului Rotterdam, determinând pacienți și personal medical să fugă din clădire. Unii pacienți au fost evacuați în paturi. În același timp, alți oameni s-au refugiat în camerele lor și au afișat semne de la ferestre pentru a-și indica locația.

Șeful poliției, Fred Westerbeke, a dezvăluit că autorul împușcăturilor este un bărbat de 32 de ani, student din Rotterdam. Acesta a fost reținut la spital în posesia unei arme de foc. Identitatea lui nu a fost încă dezvăluită, iar motivul din spatele atacului încă se afla sub investigație.

Mai întâi tânărul a ucis o femeie de 39 de ani și a rănit grav fiica acesteia de 14 ani, într-un apartament a confirmat șeful poliției, Fred Westerbeke. Ulterior, fata a decedat din cauza gravității rănilor.

Ulterior, tânărul a ajuns la Centrul Medical Erasmus din apropiere, unde a luat viața unui bărbat de 43 de ani, profesor la spitalul universitar. De asemenea, a declanșat incendii la ambele locuri unde a comis atacurile.

Nu au fost divulgate identitățile victimelor.

Suspectul a fost arestat de poliție și colaborat cu autoritățile, conform declarațiilor lui Westerbeke.

În urma acestui atac armat din Rotterdam, primarul orașului, Ahmed Aboutaleb, a declarat că „a fost o zi neagră”.

Sursă: Associated Press