Rectorul Academiei SRI, Adrian Ivan și-a copiat cărțile una după alta

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rectorul Academiei SRI, Adrian Ivan, și-a copiat cărțile una după alta, tirează Libertatea. Ziarul a analizat toate cele cinci cărţi pe care rectorul Adrian Ivan, susţine că le-a scris singur și a descoperit peste 800 de pagini copiate. Cărțile respective sunt Uniunea Europeană.

Adrian Ivan este omul care a coordonat doctoratul lui Lucian Bode, și el acuzat de plagiat. În vârstă de 54 de ani, Adrian Ivan conduce Academia SRI. El predă și la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj din 2008, iar din anul următor conduce doctorate la Facultatea de Istorie și Filosofie a aceleiaşi universități. Ivan a înființat şi o școală doctorală în facultate – Şcoala Doctorală de Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate.

Vezi investigația și inteviul integral cu Adrian Ivan pe Libertatea

Instituţia pe care o conduce Ivan la SRI e responsabilă cu formarea ofiţerilor de informaţii atât pentru serviciul secret, cât şi pentru celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale.

După investigația publicată de Libertatea, jurnalista Emilia Șercan a reacționat:

Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, fabrica de doctorate plagiate în serie, este el însuși un plagiator în serie. Cine ar fi zis? 

Ivan are trecute în CV 12 cărţi, dar, de fapt, e vorba de cinci volume și o lucrare de doctorat, celelalte 7 fiind edițiile revizuite sau traduse în alte limbi. Iar titlurile lor seamăna ca niște picături de apă.bucur că colegii de la Libertatea au observat acest lucru și l-au documentat, astfel că azi publică dovezile autoplagiatului în serie comis de rectorul Academiei SRI.

Și bineînțeles că acele 7 dubluri există doar pentru a gonfla CV-ul și ego-ul.Scrisesem despre cărțile cu titlu la indigo din CV-ul lui Ivan acum un an, în articolul în care am demonstrat că teza de doctorat a lui Lucian Bode este plagiată, Ivan fiind conducătorul de doctorat al plagiatorului Bode. Mă

Cele 5 cărți reciclate ale lui Ivan conțin 832 de pagini cu pasaje comune, autoplagiate și reciclate sistematic, a mai afirmat jurnalista