BYD, compania producătoare de mașini electrice chinezești, anunță vânzări record

mașinile electrice BYD Han
mașinile electrice BYD Han
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

BYD, compania producătoare de mașini electrice chinezești, susținută financiar de Warren Buffet, a reușit să concureze cu Tesla pentru titlul global al vânzărilor de vehicule electrice

Conform datelor consultate de către Bloomberg, în al treilea trimestru al anului 2023, BYD a comercializat 431.603 de vehicule pur electrice la nivel global. Cifra reprezintă o creștere de 23% față de trimestrul anterior.

Acest avans a plasat producătorul auto chinez la o diferență de doar 3.456 de vehicule în spatele Tesla. Compania controlată de Elon Musk a raportat livrarea a 435.059 de vehicule în aceeași perioadă.

În cazul în care această tendință persistă în trimestrul al patrulea, BYD ar depăși pentru prima dată rivalul american, marcând un moment în care Tesla nu mai este principalul brand de vehicule electrice la nivel global, începând din jurul anului 2019, când Nissan a preluat această poziție.

Analiștii economici urmăresc dacă reducerile de preț implementate în SUA, vor influența în mod pozitiv vânzările Tesla și vor împiedica preluarea unui avantaj semnificativ de către BYD. Recent Tesla a lansat a modelul 3 facelift

Portofoliul de produse al Tesla este relativ restrâns. Include numai patru modele. Sedanul Model 3 și crossover-ul mai accesibil Model Y reprezintă peste 96,3% din totalul livrărilor. Rămâne neclar dacă viitorul model Cybertruck cu caroserie din oțel inoxidabil va aduce o schimbare semnificativă în această dinamică.

Gama BYD cuprinde o varietate de mașini electrice chinezești

Spre deosebire de Tesla, gama BYD, care este vastă și în continuă expansiune. Producătorul o varietate de mașini electrice chinezești. De la compacta și urbană trapa Dolphin la diverse modele de crossover-uri, până la sedanul de lux Han.

În plus, spre deosebire de Tesla, BYD are în producție vehicule cu motoare pe benzină. Acestea sunt însă exclusiv modele hibride plug-in. În trimestrul al treilea, BYD a înregistrat vânzări de 401.491 de vehicule hibride plug-in la nivel global, ceea ce a condus la un total combinat de 822.094 de unități vândute

Sursă alternativă: CarExpert; Foto: BYD