Kelemen Hunor: Iohannis și lăcomia au scos UDMR de la guvernare

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Invitat la EuropaFm, Kelemen Hunor a afirmat că președintele Klaus Iohannis și lăcomia au scos UDMR de la Guvernare. Liderul maghiarilor din România a lăsat să se înțeleagă că președintele Klaus Iohannis conduce de facto coaliția PSD-PNL. Dacă Iohannis vrea, se face, dacă nu, nu se face, a afirmat Kelemn Hunor

Anterior, Kelemn Hunor a fost întrebat la Prima TV, cine a luat această deciziea de a scoate UDMR de la Guvernare. Probabil că Iohannis, fiindcă liberalii fără Iohannis nu făceau niciun pas. Nu ştiu, fiindcă nu am fost acolo, dar şi alţii au ajuns la această concluzie. Eu la un moment dat am spus ”Ok, renunţăm şi la Dezvoltare, rămânem cu Mediul şi cu Energia. Nu se poate nici Mediu. Deci era clar când am spus că păstrăm Dezvoltare, mergem fără Mediu, căutăm o soluţie, au zis că nu, trebuie Dezvoltare. Când au văzut că am făcut primul compromis, după care am spus ”OK, dacă voi consideraţi că trebuie să luaţi Dezvoltarea, e în regulă. Rămânem noi cu Mediul şi luăm Energia”. Nu, trebuie şi Dezvoltare, şi Mediu. Am spus OK, am înţeles. A fost o ultimă încercare.

Despre coaliția PSD-PNL, liderul maghiar a mai spus: A apărut aroganţa, ceea ce nu e bine. Nu e bine într-un an electoral deloc, în general, nu e bine ca politicienii să fie aroganţi. A apărut acest sentiment că oricum vom rămâne la putere, putem să facem orice, putem să ne permitem orice, că fără noi nu se poate. Vom fi şi la anul. Această aroganţă, această încredere, supraîncredere în sine şi această superficialitate combinată cu tot ce ne aşteaptă bineînţeles, lasă pentru orice om un disconfort.

Interviul cu Kelemen Hunor de la Prima Tv poate fi urmărit AICI