Putin spune că avionul lui Prigojin s-a prăbușit din cauza manipulării greșite a grenadelor din interior

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Putin spune că avionul lui Prigojin s-a prăbușit din cauza manipulării greșite a grenadelor din interior. Președintele rus a sugerat joi că avionul lui Prigojin a fost aruncat în aer din interior, nu a fost lovit de o rachetă, așa cum se zvonește, spunând că șeful comisiei de investigație a Rusiei a raportat că în cadavrele celor care au murit în accidentul din august au fost descoperite urme de explozibili.

Fragmente de grenade de mână au fost găsite în cadavrele celor uciși în accident”, a declarat Putin într-o întâlnire a Clubului de discuții Valdai din stațiunea Soci la Marea Neagră.

„Nu a existat niciun impact extern asupra avionului în care se afla Prigojin, acesta este deja un fapt stabilit”, a spus Putin, părând să contrazică afirmațiile oficialilor americani care credeau că avionul a fost doborât.

Avionul privat Embraer cu care Prigojin călătorea spre Sankt Petersburg s-a prăbușit la nord de Moscova, ucigând toți cei 10 oameni de la bord pe 23 august. Alte două figuri de top ale lui Wagner, cei patru bodyguarzi ai lui Prigojin și un echipaj de trei au fost, de asemenea, uciși.

Putin nu a oferit mai multe detalii despre modul în care o grenadă sau grenade ar fi putut fi detonate la bordul avionului executiv, dar a spus că a considerat că anchetatorii au greșit că nu au efectuat teste de alcool și droguri pe cadavrele celor care au murit în accident.

„După părerea mea, ar fi trebuit să se facă o astfel de examinare, dar nu a fost”, a spus Putin.

Președintele rus a mai afirmat că la sediul wagner au fost găsite 5 kilograme de cocaină

Sursă alternativă: Aljazeera