Viktor Orban: Bruxelles-ul a trădat Europa. Război prelungit, faliment financiar și criză de migrație

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Viktor Orban a afirmat la summitul european de la Granada că Bruxelles-ul  a trădat Europa. Război prelungit, faliment financiar și criză de migrație. Asta au făcut birocrații de la Bruxelles în ultimul an. M-am săturat de asta! Bruxelles-ul trebuie schimbat!
Țările din sudul UE sunt dornice să abordeze provocările legate de imigrație. Aceasta pe măsură ce sosirile de refugiați și decesele pe mare cresc.  Blocul a încheiat un acord pentru a implementa modificări pentru a gestiona imigrația neregulamentară în perioadele aglomerate. Liderii UE speră să introducă aceste modificări în lege înainte de următorul tur al alegerilor UE. Se crede că viitoarele alegeri vor duce la o schimbare spre dreapta. Aceasta deoarece sprijinul crește pe tot continentul pentru partidele politice care au criticat imigrația.
Polonia și Ungaria și-au exprimat indignarea față de schimbările planificate.

„Nu ne este frică de dictaturile… de la Berlin și Bruxelles”, a declarat prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki la sosirea la Granada. „Planul este de a admite imigranți ilegali în țări care nu vor să-i accepte și de a impune sancțiuni draconice… Polonia respinge cu fermitate acest lucru”.

Viktor Orban respinge categoric legislația privind migrația

Premierul Ungariei Viktor Orban: Legislația propusă, care obligă statele UE să primească o parte din migranți sau să plătească pe cei care fac acest lucru, este egală cu ”a fi violat legal”.

„Nu există nicio șansă de a avea vreun fel de compromis și acord cu privire la migrație. Din punct de vedere politic, este imposibil… pentru că legal am fost – cum să spun – am fost violați”, a spus el despre respingerea poziției Ungariei și Poloniei.

Summitul a avut loc la o zi după ce liderii Comunității Politice Europene, un forum din peste 40 de țări de pe tot continentul, s-au întâlnit în oraș și și-au promis sprijinul continuu pentru Ucraina în prezența președintelui Volodymir Zelenski.
Angajamentul a fost făcut pe măsură ce în Ucraina cresc îngrijorările privind tulburările politice din Statele Unite. Există teama că s-ar putea întârzia sau împiedica acordarea unui ajutor suplimentar țării în lupta împotriva invaziei Rusiei.

O ruptură între Ucraina și Polonia cu privire la exporturile de cereale ucrainene a ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la scăderea sprijinului UE pentru Kiev

La summit a participat și președintele Klaus Iohannis. Acesta a afirmat că extinderea spațiului Schengen, prin finalizarea procesului de aderare a României cât mai curând, va transmite un semnal puternic cu privire la unitatea și solidaritatea de acțiune europeană.

» Ungaria și Polonia resping reforma UE privind migrația

» România este la al 20-lea premier de când sunt eu prim-ministru