Doi turiști israelieni și ghidul lor au fost împușcați mortal de un polițist în Egipt

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Doi turiști israelieni și ghidul lor au fost împușcați mortal de un polițist în Egipt, informează presa egipteană citată de AlJazeera. Incidentul a avut loc în orașul Alexandria

Presa locală din Egipt spune că un ofițer de poliție a deschis focul asupra unui grup de turiști israelieni în orașul mediteranean, ucigând cel puțin doi israelieni și un egiptean.

Canalul de televiziune Extra News, care are legături strânse cu agențiile de securitate egiptene, a citat un oficial de securitate neidentificat spunând că o altă persoană a fost rănită în atacul, care a avut loc la situl Pompei’s Pillar din Alexandria. Suspectul agresor a fost reținut.

Serviciul de salvare ZAKA din Israel a raportat că două persoane au fost ucise în Alexandria, potrivit agenției de presă Associated Press.

Agenția de presă Reuters relatează că atacul din Alexandria a fost confirmat de ministerul de externe israelian.

În mod similar, ministerul egiptean de interne a confirmat incidentul, pentru AP

Incidentul din Egipt ar putea escalada tensiunile în regiune

„Turiștii israelieni vizitează Egiptul de când Egiptul a normalizat relațiile cu Israelul după războiul din octombrie 1973. Au fost prima țară care a făcut acest lucru. Acest incident va fi o preocupare majoră pentru  guvernul egiptean, notează AlJazeera

Vezi si Comportamentul abominabil al poliției israeliene la înmormântarea unui jurnalist palestinian