Război în Israel | Presa anunță că numărul de israelieni uciși a ajuns la 600

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Război în Israel. Presa din Tel Aviv  anunță că numărul morților israelieni a ajuns la 600. De asemenea, sunt 200 de răniți. Cabinetul de securitate din Israel a declarat oficial stare de război, permițând guvernului să desfășoare „activități militare semnificative”, potrivit biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Ministerul palestinian al Sănătăţii din Gaza a raportat că cel puţin 313 persoane au fost ucise şi aproape 2.000 au fost rănite până acum în atacurile israeliene.

Premierul a spus că războiul a fost „impus Israelului printr-un atac terorist criminal din Gaza”

Armata israeliană spune că cel puțin 44 de soldați au fost uciși în luptele din Israel până acum.

Armata a anunțat numele soldaților de pe platforma X în două postări separate.

Acesta a adăugat că familiile lor au fost informate.

Ministrul israelian al Educației, Yoav Kish, a spus că școlile din toată țara vor rămâne închise în următoarele două zile – luni și marți.

„Nu vor fi cursuri și activități educaționale în următoarele două zile în toate instituțiile de învățământ din toată țara, inclusiv în instituțiile de învățământ special”, a spus Kish, citat de presa națională.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe rezidenții din Gaza să „pleace acum” înainte ca forțele israeliene să transforme enclava într-o „insula pustie”. Ppotyrivit ultimelor informații armata israeliană se pregătește să atace Gaza și pe cale terestră

Vezi si Comportamentul abominabil al poliției israeliene la înmormântarea unui jurnalist palestinian

Sursă: AlJazeera