Israelul anunță blocarea totală a Fâșiei Gaza

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Israel anunță blocarea „totală”  pentru Fâșia Gaza. Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, spune că blocarea va include interzicerea admiterii alimentelor, electricității și combustibilului.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat luni că autoritățile vor tăia electricitatea și vor bloca intrarea alimentelor și a combustibilului, ca parte a „un asediu complet” asupra Gazei, condusă de Hamas. Aproximativ 2,3 milioane de oameni trăiesc în Fâșia Gaza

„Asediam Gaza complet… Fără electricitate, mâncare, apă, gaz – totul este închis”, a spus Gallant într-o declarație video.

Blocada inițiată de Israel în Fâșia Gaza este în vigoare din iunie 2007. Israelul controlează spațiul aerian și apele teritoriale ale Gazei, precum și două dintre cele trei puncte de trecere a frontierei. Al treilea punct este controlat de Egipt.

Peste 1000 de persoane ucise în mai puțin de trei zile de la izbucnirea conflictului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat luni reporterilor că Israelul deține „controlul” comunităților sale după incursiunea în masă de sâmbătă a luptătorilor Hamas pe teritoriul său.

Hagari a spus că au avut loc câteva incidente izolate luni dimineață, dar că „în acest stadiu, nu există lupte în comunități”.

El a adăugat că „ar putea mai exista teroriști în regiune”.

Tancurile și dronele israeliene păzeau deschiderile din gard pentru a preveni mai multe infiltrații, a spus Hagari, adăugând că 15 din 24 de comunități de graniță au fost evacuate, restul urmând să fie evacuat în următoarele 24 de ore.

Netanyahu promite că va folosi „forță enormă” în Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va „schimba Orientul Mijlociu” în războiul țării sale cu Hamas.

„Ceea ce va experimenta Hamas va fi dificil și teribil… vom schimba Orientul Mijlociu”, a declarat premierul israelian

„Acesta este doar începutul… suntem cu toții cu voi și îi vom învinge cu forță, forță enormă.”, a mai spus Netanyahu

Sursă: AlJazeera