ONU: Aviația israeliană bombardează clădiri rezidențiale și scoli din Gaza

fâșia Gaza sub bombardamente
fâșia Gaza sub bombardamente
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Operațiunile lansate de aviația israeliană au lovit clădiri rezidențiale, inclusiv blocuri-turn mari, precum și școli și clădiri ONU din Gaza. Atacurile se soldează cu victime civile, a declarat șeful Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, citând informații adunate de biroul său.

Dreptul internațional umanitar este clar: obligația de a avea grijă constantă de a cruța populația civilă și bunurile civile rămâne aplicabilă pe tot parcursul atacurilor, a spus Volker Turk într-un comunicat.

Ca răspuns la anunțul ministrului israelian al Apărării Yoav Gallant privind o blocare mai înăsprită pentru Fâșia Gaza, Turk a spus că bombardamentele care pun în pericol viața civililor sunt interzise de dreptul internațional.

Peste 1000 de persoane ucise în mai puțin de trei zile de la izbucnirea conflictului

Gaza are o populație de aproximativ 2,3 milioane de oameni care trăiesc în cinci regiuni: Gaza de Nord, orașul Gaza, Deir el-Balah, Khan Younis și Rafah.

Mărginită de Israel și Egipt pe coasta Mediteranei, fâșia are aproximativ 365 de kilometri pătrați. Fâșia are o lungime de numai 41 km

Aviația israeliană a lansat începând de duminică un bombardament masiv în Gaza. Potrivit ministeurlui apărării de la Tel Aviv, peste 2000 de ținte au fost lovite în Gaza

De asemenea, în urma atacului lansat de gruparea teroristă Hamas, Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat luni că autoritățile vor tăia electricitatea și vor bloca intrarea alimentelor și a combustibilului, ca parte a „un asediu complet.

„Asediam Gaza complet… Fără electricitate, mâncare, apă, gaz – totul este închis”, a spus Gallant într-o declarație video.

Peste 700 de palestinieni au fost uciși, în timp ce în Israel, bilanțul deceselor ca urmare a atacurilor Hamas a atins cifra de 900.

Sursă alternativă: AlJazeera