Primarul PNL din Medgidia condamnat la închisoare pentru fals intelectual

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Valentin Vrabie, primar PNL al municipiului Medgidia a fost condamnat la un an și 7 luni  închisoare pentru fals intelectual. Decizia este definitivă. Totuși, curtea de apel a dispus suspendarea executării pedepsei și a stabilit un termen de supraveghere de doi ani

Totodată, Curtea de Apel Constanţa a impus ca Valentin Vrabie să participe la un program de reintegrare socială organizat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau în colaborare cu alte instituţii comunitare. De asemenea, el trebuie să execute o muncă neremunerată în beneficiul comunităţii timp de 90 de zile la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau la Primăria municipiului Medgidia prin intermediul Serviciului Monitorizare Servicii Publice şi Direcţia de Gestionare a Domeniului Public şi Privat Medgidia. Instituţia la care va presta această muncă va fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune Constanţa conform prevederilor legale.

Valentin Vrabie a fost trimis în judecată pentru fals intelectual deoarece în 2019, în calitate de primar al municiupiului Medgidia a eliberat un certificat fiscal pentru o firmă care avea datorii la bugetul local. Cpmpania respetivă avea o datorie de 16.000 de lei. Astfel, potrivit legii, nu ar fi trebuit să emită acel document.

Valentin Vrabie a deținut funcția de primar al municipiului Medgidia din 2016, reprezentând PNL. Înainte de aceasta, a ocupat poziția de primar al comunei Peştera pentru două mandate, inițial din partea PSD, iar ulterior ca independent.

După decizia definitivă, Vlantin Vrabie a anunțat că demisionează

Vezi Sabotaj conducta gaz Nord Stream | Toate dovezile indică spre Ucraina