Mai multă Germanie în NATO: tancuri Leopard și militari

tancuri leopard Germania
Olaf Scholz in fața unui blindat produs in Germania
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Germania va crește numărul de militari din cadrrul NATO, inclusiv tancuri Leopard. Astfel, va furniza alianței militare 35.000 de soldați începând cu 2025. De asemenea, mai multă tehnică militară, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, potrivit unui raport al agenției de presă DPA, citat de Deutsche Welle

Anunțul este legat de planuri ample. Planul detaliat întocmit de alianță numără 4000 de pagini. Ele descriu în detaliu modul în care locațiile critice de pe teritoriul NATO ar trebui protejate prin descurajare și apărate în caz de urgență. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că trupele vor spori descurajarea și apărarea alianței.

În total, până la 300.000 de forțe și echipamente NATO, tancuri Leopard, artilerie si sisteme antieriene. Acestea sunt planificate să fie repartizate rapid din țările lor de origine într-un anumit teritoriu sau țară. În plus, Germania va furniza alianței NATO  aproximativ 200 de aeronave și alte resurse cheie pentru o desfășurare rapidă. Aproximativ 4.000 de soldați germani vor fi staționați permanent în Lituania. Sunt prevăzute și blindate Gepard.

Aceste planuri au fost concepute în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Ele au scopul de a pregăti alianța militară pentru scenarii extrem de nefavorabile. Sunt prevăzute scenarii de genul unui atac asupra unui stat membru al NATO, fie din partea Rusiei, fie din partea unui grup terorist.

Ministrul german al Apărării a exprimat aceste lucruri la sosirea celei de-a doua zile a unei întâlniri a miniștrilor apărării NATO de la Bruxelles. El a mai precizat anterior că Germania va avea o dublă responsabilitate în cadrul acestor noi planuri. Germania va funcționa ca un centru logistic pentru desfășurarea de trupe și echipamente, în timp ce va consolida capacitățile de apărare pe flancul estic al NATO

Surse: DPA, Deutsche Welle

» SUA și Germania vor trimite tancuri în Ucraina