Trafic de droguri – judecătoare reținută de parchet

consum și trafic de droguri
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Trafic de droguri: O judecătoare a fost reținută pentru divulgare de informații din anchetele DIICOT. Acestea vizau anchetele cu traficanți de droguri și țigări. Magistratul furniza informații în schimbul unor bani, vacanțe și produse alimentare, informează Parchetul General. Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală din PÎCCJ a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale. De asemenea și măsura reținerii pentru 24 de ore față de inculpată.

Judecătoarea este acuzată de:

  • folosire direct sau indirect de informații indisponibilie publicității;
  • a permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informații (2 fapte);
  • infracțiunea de favorizare a infractorului (2 fapte);
  • deținere de droguri;
  • luare de mită:
  • trafic de influență;
  • punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale)

În perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata, în virtutea prerogativelor pe care le implică funcția pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală. Precum și de măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT. Aceste informații, în mod direct și prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziția celor interesate, transmite Parchetul

În legătură cu acuzația de complicitate la trafic de influență, s-a reținut că inculpata a participat la o întâlnire între martorul denunțător (cumpărătorul de influență) și o altă persoană. Nu a promis direct influențarea magistraților dintr-un complet investit în judecarea unei cauze. Această acțiune a condus la convingerea martorului denunțător că respectiva persoană are influență asupra magistraților și poate determina obținerea unei hotărâri de achitare. Astfel, inculpata a facilitat primirea sumei de 30.000 de euro de către persoana în cauză.

Potrivit procurorilor, judecătoarea deținea și droguri pentru consum. Comunicatul integral transmis de Minsterul Public poate fi conslutat AICI

» Procuror pensionat prins cu plantație de canabis