Preşedintele palestinian, prima reacție de la debutul conflictului dintre Hamas și Israel

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a solicitat într-o declaraţie publică făcută joi „oprirea imediată a actelor de agresiune” îndreptate împotriva poporului palestinian. Aceasta este prima sa declaraţie de la începutul atacului lansat acum cinci zile de către Hamas împotriva Israelului, informează AFP, citat de Agerpres.

Între timp, aviația israeliană continuă bombardametele asupra Fâșiei Gaza. Potrivit unror ificiali militari israelieni, armata israeliană a lansat pesnte 6000 de rachete și proiectiele în Gaza

Președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas s-a întâlnit astăzi cu regele Iordaniei Abdullah în capitala Iordaniei, Amman.

Abbas a cerut oprirea imediată a atacului Israelului asupra Fâșiei Gaza, furnizarea de ajutor umanitar, apă și electricitate și deschiderea de coridoare umanitare urgente.

El a mai spus că a condamnat uciderea sau abuzul asupra civililor de ambele părți ale conflictului.

„Renunțăm la violență și aderăm la legitimitatea internațională, rezistența populară pașnică și acțiunea politică ca o cale către atingerea obiectivelor noastre naționale”, a declarat Preşedintele palestinian, citat de agenția oficială de presă WAFA.

Vineri, Abbas este programat să se întâlnească cu secretarul de stat Antony Blinken la Amman. Oficialul american se află în Israel și s-a întțlnit astăzi cu Benjamin Netanyahu

Acum 6 luni, președintele palestinian a cerut Națiunilor Unite să suspende calitatea de membru al Israelului, dacă nu implementează rezoluția ONU din 1947 care a stabilit state separate evreiești și arabe și permitea întoarcerea refugiaților palestinieni.