Criză cu ostatici la aeroportul din Hamburg. 17 zboruri au fost deviate

ostatici pe aeroortul din Hamburg
ostatici pe aeroortul din Hamburg
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Aeroportul din Hamburg a fost închis duminică dimineața din cauza unei situații cu ostatici. Agenția DPA informează că toate zborurile care urmau să aterizeze au fost deviate.

Update: Poliția transmis că situația a fost finalizată iar aeroportul a reintrat în program normal

„În prezent presupunem o situație cu luare de ostatici”, a scris poliția din Hamburg pe X, cunoscut anterior ca Twitter.

Sâmbătă seara, în jurul orei locale 20.00 un individul înarmat a intrat cu mașina pe pistă, a tras două focuri de armă în aer și a aruncat două sticle incendiare, apoi s-a oprit cu mașina lângă un avion al companiei Turkish Airlines. În interiorul mașinii se afla și copilul său, o fetiță în vârstă de patru ani, conform informațiilor publicate de presa germană.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, este de origine turcă. Soția șoferului a alertat anterior poliția cu privire la răpirea copilului. Purtătorul de cuvânt al poliției a menționat că negocieri cu tatăl se desfășoară în limba turcă. Potrivit presi germane, negocierile durează de peste 10 ore.

În urma acestui incident, sâmbătă seara au fost deviate 17 curse care urmau să aterizeze la Hamburg, transportând un total de 3.200 de pasageri. Pentru ziua de duminică erau planificate inițial 286 de zboruri, având la bord 34.500 de pasageri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției federale, Thomas Gerbert, un număr mare de polițiști de stat și federali au fost trimiși la aeroportul din Hamburg.

Surse alternative: DPA, DW

» Un deținut a luat ostatici doi gardieni

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News