Aranjamentul care permitea strănilor să plece din Gaza a fost anulat brusc la punctul de trecere Rafah

rafah
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Cetățeni străini blocați în Gaza. Aranjamentul care permitea strănilor să plece din Gaza a fost anulat brusc la punctul de trecere Rafah. Un înalt oficial egiptean a declarat agenției de presă Associated Press că Israelul a fost de acord să se abțină de la lovirea zonelor prin care străinii vor ajunge la ieșirea din enclava asediată.

Un al doilea oficial de pe partea egipteană a punctului de trecere Rafah a declarat că au primit „instrucțiuni” să-l redeschidă sâmbătă după-amiază pentru străinii care vin din Gaza.

De aesemnea, ambasadele  le-au comunicat cetățenilor străini din Gaza că esxistă un aranjament special care le-ar fi permis să părăsească regiunea de la punctul de trecere a frontierei Rafah, începând de astăzi, la ora prânzului

Indivizii în cauză, care dețin pașapoarte europene, canadiene, americane și chineze, au primit și coordonate speciale pentru a evita eventuala țintire directă de către armata israeliană în timpul călătoriei lor către ieșirea din Gaza.

Cu toate acestea, când au ajuns la punctul de trecere, au fost informați că aranjamentul a fost anulat brusc. Potrivit AlJazeera, sute de cetățeni străini din Gaza, așteaptă acum noi instrucțiuni de la ministerul de externe și ambasadele țărilor în care au cetățenie

» Amnesty International cere ridicarea blocadei din Gaza

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News