China a inaugurat o cale ferată pentru trenuri „glonț”

Cale ferată suspendată în China
Cale ferată suspendată în China
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

China a inaugurat prima cale ferată pentru trenuri de mare viteză (TGV) care traversează golfurile oceanice. Aceasta este amplasată de-a lungul coastei de sud-est a provinciei Fujian. Traseul se află în apropiere de strâmtoarea Taiwan. Anunțul a fost făcut joi de presa de stat, subliniind progresele continue ale țării în infrastructura sa de transport.

Potrivit Xinhua, un ”tren glonț” – denumirea chinezească pentru TGV-uri- a plecat din Fuzhou, capitala provinciei Fujian, joi dimineață. Trenul a marcat deschiderea oficială a căii ferate Fuzhou-Xiamen-Zhangzhou de 277 km. Această linie feroviară remarcabilă, prima rută de mare viteză pe mare a Chinei, încorporează trenuri glonț care vor călători peste poduri care se întind pe trei golfuri de coastă. Garniturile de tren vor atinge viteze impresionante de până la 350 km pe oră. Proiectul este condus de China State Railway Group, operatorul feroviar al țării.

Efectele căilor ferate rapide

Introducerea acestei căi ferate de mare viteză reduce semnificativ timpul de călătorie între Fuzhou și Xiamen. Acesta din urmă fiind un centru economic plin de viață și o destinație turistică populară. Distanța în timp de mers este acum de mai puțin de o oră. Se așteaptă ca această conectivitate îmbunătățită va facilita activitățile de afaceri și turism. Va fi stimulată în continuare dezvoltarea economică și socială a regiunii.

Proiectul feroviar a fost proiectat meticulos de China Railway Siyuan Survey and Design Group. Acesta se adaugă la rețeaua feroviară extinsă pentru trenuri de  mare viteză din întreaga țară. Începând cu 2022, China se lăuda cu o rețea feroviară operațională de mare viteză care se întinde pe 42.000 km. O parte substanțială dintre aceste trenuri operează la viteze de 350 km pe oră, cuprinzând aproximativ 3.200 km în iunie 2022.

Noua linie include 84 de poduri și 29 de tuneluri, precum și 20 de kilometri de cale ferată care traversează marea. Conform reprezentanților companiei feroviare, construcția părților deasupra apei a implicat utilizarea roboților inteligenți.

Urmăriți Politic Media și pe Google News