Cutremur în Maroc. Peste 600 de morți

cutremur în Maroc
Cutremuri în Maroc
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 grade Richter, a fost înregistrat vineri noaptea în Maroc. Cel puțin 630 de persoane și-au pierdut viața și peste 320 sunt rănite. Potrivit unui bilanț provizoriu transmis de Ministerul de Intene la puține ore după cataclism. Însă, bilanțul continuă să crească, alarmant.

Update: Cel puțin 1.037 de persoane au murit iar 1.200 sunt rănite, potrivit unui nou bilanț publicat de guvernul din Maroc

Televiziunea de stat din Maroc a raportat dublarea numărului de decese sâmbătă dimineața. Dintre cei răniți, 51 sunt în stare critică.

Locuitorii din Marrakech, cel mai apropiat oraș mare de epicentru, au spus că unele clădiri s-au prăbușit în orașul vechi. Marrakech este sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Televiziunea locală a arătat imagini cu un minaret de moschee prăbușit.

Cutremurul s-a produs vineri seara la scurt timp după ora locală 22:00 (22:00 GMT), potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS).

USGS estimează că epicentrul acestui cutremur a avut loc în Munții Atlas, la aproximativ 75 km de Marrakech, al patrulea oraș ca mărime din MAroc. Intervenția echipelor de căutare este în desfășurare

Forțele Armate Regale, autoritățile locale, serviciile de securitate și protecția civilă continuă să mobilizeze și să folosească toate mijloacele și capacitățile pentru a interveni, a oferi asistența necesară și a evalua pagubele, a spus Ministerul de Interne din Maroc

Ultimul cutremur major care a lovit Marocul a avut loc în 2004, ucigând peste 600 de oameni. Acel cutremur, denumit al-Hoceima, a fost poziționat pe o limită de placă activă pe coasta cea mai nordică a țării, la marginea vestului Mării Mediterane. A înregistrat o magnitudine de 6,3.

Sursă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News