Doi gardieni au fost luați ostatici într-un penitenciar din Rusia

Penitenciar Rusia
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Doi gardieni au fost luați ostatici într-un penitenciar din Rusia. Potrivit Direcției Principale a Serviciului Federal al Penitenciarelor din regiunea Rostov, duminică, deținuții dintr-una dintre celulele Centrului de Detenție Preventivă nr. 1 au luat doi angajați ostatici. Potrivit agențiilor de știri TASS, printre ostatici se află un ofițer de caz și un inspector-supraveghetor.

Ulterior, Serviciul Federal al Penitenciarelor din regiunea Rostov a declarat pentru TASS că deținuții care au luat ostatici angajați ai centrului de detenție preventivă din Rostov-pe-Don au fost eliminați, adăugând că ostaticii sunt în siguranță.

„În timpul operațiunii speciale pentru eliberarea ostaticilor în Centrul de Detenție Preventivă nr. 1 al Serviciului Federal al Penitenciarelor din regiunea Rostov, criminalii au fost neutralizați, angajații care erau luați ostatici au fost eliberați și sunt în siguranță”, se menționează în declarația oficială.

In decembrie 2023, cei doi deținuți aflați în penitenciar au primit câte 18 ani de închisoare pentru planificarea de a deona clădirea Curții Supreme din Rusia

Conform deciziei instanței, Shamil Akiyev, Tamerlan Gireyev și Azamat Tsitskiyev, urmând o ideologie radicală, s-au unit voluntar pentru a comite acte teroriste. Aceștia au călătorit la Cherkessk, unde au intrat în corespondență prin internet cu un membru al organizației teroriste internaționale ISIS (Stat Islamic, interzis în Rusia), și au filmat jurământul de credință către liderul acesteia. Ulterior, au început pregătirile pentru un act terorist: au monitorizat securitatea instituțiilor guvernamentale și a agențiilor de aplicare a legii pentru a selecta locația exploziei, au achiziționat componente pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv și l-au asamblat.

Sursă: TASS

 

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News