Doi militari americani suspectați că au înjunghiat mortal un tânăr în Germania

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Autoritățile germane suspectează că doi militari americani au ucis un bărbat în Germania. Crima a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, după o altercație la un parc de distracții din Wittlich, în vestul țării, a anunțat duminică poliția.

După uciderea unui tânăr de 28 de ani, doi suspecți au fost arestați. Sunt militari americani, au anunțat autoritățile din Germania într-un comunicat de presă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică a izbucnit o altercație între mai multe persoane la târgul de distracții din micul oraș Wittlich, situat în statul Renania-Palatinat, între Treves și Koblenz. În timpul acestei lupte, „un tânăr de 28 de ani a fost înjunghiat mortal. Patru persoane, doi bărbați și două femei, s-au îndepărtat de la locul faptei, a relatat polițiștii, citând martori.

Printre membrii grupului, care a fost identificat rapid, „au crescut suspiciunile față de cei doi bărbați, de 25 și 26 de ani”, pe care polițiștii i-au arestat și predați autorităților americane. Aceștia se vor ocupa de dosar, „în conformitate cu statutele NATO”. „Nu am trăit niciodată așa ceva aici”, a reacționat duminică primarul din Wittlich, Joachim Rodenkirch, chestionat de presa locală.

Prezența militară americană în Germania a fost un pilon al apărării NATO încă din al Doilea Război Mondial. De la sfârșitul Războiului Rece, însă, a scăzut, de la aproximativ 200.000 de soldați în 1990 la 34.500 în prezent.

Orașul Wittlich se află în apropiere de baza militară americană de la Ramstein

Sursă alternativă: EuroDayFr

Urmăriți Politic Media și pe Google News