Operație pe creier pentru primul implant de cip. Voluntari?

implant pe creier
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Elon Musk vrea să dezvolte un cip care printr-o operație să fie implantat pe creier. Dispozitivul va ajuta persoanele paralizate să-și controleze mișcările cu ajutorul gândurilor. Compania Neuralink, deținută de Elon Musk, a primit aprobarea pentru primul studiu clinic la om. Studiul se numește PRIME și vizează evaluarea dispozitivelor medicale de interfața creier-computer- (BCI). Urmărește să ofere posibilitatea persoanelor cu paralizie de a controla dispozitive externe cu ajutorul gândurilor.

Aprobarea parțială a fost acordată în mai 2023 sub forma scutirii de dispozitiv investigațional (IDE) din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente. Studiul PRIME este o etapă crucială în misiunea Neuralink de a dezvolta o interfață generalizată realizată printr-o operație pe creier. Scopul este același, de a restabili autonomia celor cu nevoi medicale speciale.

Potențialii participanți la acest studiu istoric sunt persoanele cu leziuni ale măduvei spinării cervicale. De asemenea cele cu scleroza laterală amiotrofică (ALS). Ei vor avea oportunitatea să participe la acest demers de cercetare. Studiul are ca scop îmbunătățirea calității vieții prin utilizarea tehnologiei BCI, susține compania Neuralink.

Operația pe creier va fi realizată de robot

În cadrul studiului PRIME, robotul R1, dezvoltat de Neuralink, va face o operație pe creier pentru a plasa chirurgical implantul. Acesta este format din fire ultrafine și flexibile. Va fi poziționat într-o regiune specifică a creierului, responsabilă pentru intenția de mișcare. Acest implant N1, devine invizibil din punct de vedere cosmetic după instalare. Va înregistra și transmite semnalele creierului către o aplicație specializată. Aplicația va decoda intențiile de mișcare ale participanților.

Scopul declarat al companiei Neuralink, deținută de Elon Musk, este de a dezvolta un cip care, implantat pe creier, să ajute persoanele paralizate.

BCI-ului dezvoltat de Neuralink urmărește să permită oamenilor să controleze un cursor sau o tastatură de computer folosind doar gândurile lor. Astfel, să fie deschizând noi orizonturi pentru persoanele cu paralizie.

Potrivit comunicatului transmis de compania Neuralink, lista pentru înscrierea voluntarilor este deschisă

 

 

 

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News