ONU condamnă atrocitățile comise de Israel în Gaza și denunță un genocid

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a condamnat atacurile asupra celei mai mari tabăre de refugiați din Gaza, care au dus la pierderea vieții a numeroși civili. Israel susține că a vizat în atac un comandant al Hamas.

Martin Griffiths, șeful umanitar al ONU, a exprimat îngrijorarea sa, afirmând: Aceasta este doar ultima atrocitate care a afectat populația din Gaza, unde conflictul a devenit și mai înspăimântător, cu consecințe umanitare din ce în ce mai grave. Lumea pare să fie incapabilă sau să nu dorească să acționeze. Această situație nu poate continua. Avem nevoie de o schimbare semnificativă

Israelul a făcut promisiuni de a eradica Hamas, dar numărul civililor morți în Gaza și condițiile umanitare critice au stârnit îngrijorare la nivel global, pe măsură ce proviziile alimentare, combustibilul, apa potabilă și medicamentele se epuizează, iar spitalele luptă să trateze victimele.

În același context, directorul biroului din New York al Înaltului Comisar pentru drepturile omului și-a dat demisia în semn de protest față de eșecul ONU în îndeplinirea responsabilității sale de a preveni ceea ce el consideră a fi un genocid împotriva civililor palestinieni din Gaza în urma bombardamentelor israeliene. El a subliniat că Statele Unite, Marea Britanie și majoritatea țărilor europene sunt complice la acest asalt tragic.

Pe 28 octombrie, Craig Mokhiber a transmis o scrisoare de demisie înaltului comisar al ONU la Geneva, Volker Turk, menționând: „Aceasta va fi ultima mea comunicare către tine” în calitate de director al biroului din New York.

Încă o dată suntem martorii unui genocid care are loc sub ochii noștri, iar organizația pe care o slujim pare să fie incapabilă să îl oprească, a mai afirmat oficialul ONU

Surse: AlJazeera, The Guardian

Urmăriți Politic Media și pe Google News