Protest inedit la Salonul Auto de la Munchen

Environmental activists from Greenpeace demonstrate in the lake in front of the main entrance on press day at the IAA motor show at Messe Muenchen. Photo: Uwe Lein/dpa
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Salonul auto de la Munchen. Greenpeace a organizat un protest înainte de începerea principalului târg anual IAA Mobility din Germania, arătând mașini care se scufundă în apă în chiar în fața târgului, informează DPA

Activiștii de mediu au intrat într-un iaz din fața intrării principale și au ridicat bannere cu sloganuri precum „Industria auto scufundă protecția climei” sau „Strângeți acum sau scufundați-vă mai târziu”.

Organizația Greenpeace vrea să atragă atenția asupra creșterii fenomenelor meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice.

Greenpeace a criticat „deșeurile excesive” cauzate de industria auto, indicând consumul ridicat de energie și exploatarea materiilor prime.

Avem nevoie de o politică de transport care să nu mai echivaleze mobilitatea cu deținerea unei mașini, a declarat un reărezentant Greenpeace. „Căile ferate fiabile, cum ar fi în Elveția, și transportul public bine dezvoltat sunt premisele unei mobilități care nu mai scufundă clima și natura.”

Salonul Auto de la Munchen, IAA Mobility, va fi deschis marți de cancelarul Olaf Scholz. Expoziția reunește producători de mașini, furnizori, companii de tehnologie și politicieni.

La târgul de lungă tradiție, care are loc pentru a doua oară la München, sunt așteptate numeroase proteste.

Greenpeace este o rețea globală de organizații independente de campanie care utilizează protestul pașnic și comunicarea creativă pentru a expune problemele globale de mediu și pentru a promova soluții esențiale pentru un viitor verde și pașnic.

Sursă: DPA

Urmăriți Politic Media și pe Google News