Rusia reacționează la prezența trupelor americane în România

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Prezența trupelor americane în România creșete pericolul, a declarat putătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de TASS

Desfășurarea forțelor americane în România crește pericolul pentru Rusia. Moscova îl va lua în considerare atunci când își va asigura propria securitate, a spus Dmitri Peskov.

Cu cât forțele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât pericolul este mai mare pentru noi. Desigur, vom continua să contracarăm atunci când ne asigurăm propria securitate, a spus purtătorul de cuvânt de la Kremlin

În orice caz, o astfel de desfășurare a trupelor americane în apropierea granițelor ruse nu duce la creșterea predictibilității și stabilității în regiune.

Anterior, CBS a relatat că Divizia 101 Aeropurtată a SUA, dislocată în Europa. Misiunea este pregătită să intre pe teritoriul ucrainean în cazul unei escaladări între Moscova și Kiev sau al unui atac asupra unui stat membru NATO. Washingtonul a anunțat această relocare – prima în aproape 80 de ani – în timpul consolidării flancului estic al NATO vara trecută. Potrivit CBS, acesta include 4.700 de militari.

Colonelul Edwin Matthaidess, comandantul brigăzii a 2-a a diviziei, a remarcat că unitatea sa este în prezent mai aproape de teritoriul ucrainean decât orice alte forțe americane. Urmărim îndeaproape acțiunile forțelor ruse și efectuăm exerciții

Premierul Ciucă a salutat astăzi la NATO prezența trupelor americane în România

Sursă: TASS

Urmăriți Politic Media și pe Google News