Un avion de vânătoare F-16 al Statelor Unite s-a prăbușit în apele din apropierea coastei Coreei de Sud

Avion de vânătoaref 16
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un avion de vânătoare F-16 al Statelor Unite s-a prăbușit în apele din apropierea coastei Coreei de Sud, informează Forțele Aeriene americane, citate de USNews

Pilotul a fost salvat după ce a ejectat din aeronavă când aceasta a întâmpinat o situație de urgență în timpul zborului.

Colonelul Matthew Gaetke, comandantul aripii a 8-a de luptă, a declarat: „Suntem recunoscători pentru recuperarea aviatorului nostru în siguranță de către Aliații Forțelor Maritime din Republica Coreea și suntem mulțumiți că pilotul se află în stare bună.”

Evenimentul a avut loc în timpul unei misiuni de antrenament obișnuite deasupra Mării Galbene. Cauza incidentului este în curs de investigare.

Pilotul a fost recuperat de forțele maritime sud-coreene și era „treaz și în stare stabilă”. Acesta a fost transportat  la Baza Aeriană Kunsan, lângă orașul-port Gunsan, din sud-vest, unde va fi evaluat în continuare.

F-16 este un avion de vânătoare multirol de fabricație americană, cunoscut și sub denumirea de „Fighting Falcon”. Este remarcat pentru manevrabilitatea și performanțele sale în aer, fiind folosit de mai multe țări în întreaga lume. F-16 este un avion versatil, utilizat într-o varietate de misiuni, inclusiv în roluri de vânătoare aer-aer și aer-sol. Acest avion a fost dezvoltat și produs inițial de către compania americană Lockheed Martin.

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News