Ai planuri pentru o vacanță în Egipt? Ce trebuie să știi

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Dacă ai planuri pentru o vacanță în Egipt anul acesta trebuie să știi că acolo va avea loc summitul climatic al Națiunilor Unite din acest an

Egiptul își întărește eforturile de a face din Sharm el-Sheikh o destinație turistică mai ecologică. Însă acum, orașul s-a transformat și într-o zonă fortificată

Cu ape de mare turcoaz și recife de corali bogate, stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh este o locație pitorească pentru summitul global al Națiunilor Unite privind schimbările climatice de anul acesta, cunoscut sub numele de COP27.

Dar în spatele aparițiilor perfecte, acum este o fortăreață strâns controlată pe Marea Roșie. Activiștii pentru climă spun că restricțiile vor descuraja protestele care au reprezentat o modalitate pentru public de a-și ridica vocea la summiturile anterioare.

Mulți dintre cei care lucrează în turism au fost trimiși acasă. Cei care au rămas au nevoie de carduri speciale de securitate. Turiștii au fost dați înapoi la punctele de control de securitate din jurul orașului. Tarifele hotelurilor au crescut de zece ori. Lucrătorii locali sunt împiedicați să vorbească liber cu vizitatorii.

Într-o țară în care protestele sunt practic interzise, ​​guvernul a creat un loc specific pentru protestele împotriva schimbărilor climatice. Nimeni nu știe sigur unde se află acest loc. Notificările sunt necesare cu 36 de ore înainte.

Guvernul a spus în repetate rânduri că măsurile sale de securitate sunt vitale pentru menținerea stabilității. Națiunea numără peste 104 milioane de oameni. În ultimul deceniu au fost multe tulburări. Acestea au început cu Primăvara Arabă și au fost urmate de ani de atacuri mortale ale militanților islamici.

În această iarnă, o vacanță în Egipt nu este cea mai bună alegere

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News