Alegeri anticipate în Franța. Rezultate Exit-Poll

alegeri anticipate în Franța Exit-Poll
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Alegeri anticipate în Franța. În alegerile legislative din Franța, este posibil să asistăm la o remodelare semnificativă a peisajului politic al țării. Coaliția centristă a președintelui Emmanuel Macron se confruntă cu o provocare formidabilă nu doar din partea partidului de extremă dreapta Rassemblement National, ci și din partea stângii. Rezultatul ar putea aduce o schimbare de putere care să afecteze rolul Franței în cadrul UE și NATO, precum și politicile sale economice. Prin urmare, aceste alegeri sunt considerate cruciale pentru direcția viitoare a Franței, atât pe plan intern, cât și internațional, relatează Politico

Primele rezultate Exit-Poll:

Potrivit institutului de sondare Ipsos Talon

  • 1. Partidul de extremă dreaptă din Franța, Rassemblement National, și aliații săi au obținut aproximativ 34% din voturi în primul tur al alegerilor legislative
  • 2. Uniunea de stânga nou formată, Frontul Popular Nou, se află pe locul doi, cu 28,1% din voturi.
  • 3. Coaliția centristă Ensemble a președintelui Emmanuel Macron a înregistrat 20,3% din voturi.
  • 4. Partidul conservator Les Républicains, care nu a format o alianță cu extremiștii de dreapta, a obținut 10,2% din voturi.

Amintim că, imediat după alegerile europarlamentare, Emmanuel Macron a dizolvat Adunarea Națională, declanșând astfel alegeri anticipate

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și candidata Marine Le Pen din partea Rassemblement National au publicat fiecare pe rețelele sociale confirmări că au votat în alegeri.

Înaintea votului, oficialii UE erau îngrijorați de aproape toate scenariile posibile ale votului: fie că este vorba despre o victorie a extremei drepte, a unei alianțe de stânga sau despre o situație probabilă de confuzie în care nu se conturează o majoritate clară.

De asemenea, În ultimele zile, agențiile de rating, oficialii UE și investitorii au ridicat preocupări cu privire la capacitatea Franței de a reduce datoria publică masivă și de a continua reformele care au făcut țara o destinație atractivă pentru investitorii străini.

O victorie a partidului de extremă dreaptă Rassemblement National (RN) ar putea, de asemenea, să intensifice tensiunile dintre Ministerul Finanțelor al Franței și Comisia Europeană. Săptămâna trecută, Comisia a declanșat un Procedeu de Deficit Excesiv împotriva Franței și altor țări din UE. În urma acestui demers, RN a revenit asupra unora dintre propunerile sale cele mai costisitoare.

Sursă: Politico

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News