Apple a prezentat primul iPhone cu încărcător USB-C

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Apple a prezentat primul iPhone cu încărcător USB-C. Este vorba de gama iPhone 15 Pro. Telefonul are o carcasă din titan și un procesor mai rapid, care permite o grafică mai bună și jocuri mobile și mișcări concepute pentru a răspunde unei scăderi globale a smartphone-urilor.

Atât modelul Pro, cât și alte modele iPhone 15 vor avea un afișaj mai luminos și o cameră de 48 de megapixeli, precum și cobalt 100% reciclat în bateriile lor.

Potrivit Apple, conectivitatea prin satelit a iPhone 15 poate fi acum utilizată pentru a solicita asistență rutieră. Funcția lansează împreună cu Asociația Americană de Automobile (AAA) în Statele Unite.

Cablurile de încărcare USB-C vin atât pe iPhone-ul său 15, cât și pe varianta Pro, precizează Apple. USB-C poate fi folosit și la dispozitivele AirPods Pro, permițând utilizarea acelorași cabluri de încărcare deja folosite pentru iPad-uri și Mac-uri.

Prețurile pentru noile modele din gama iphone 15 sunt cuprinse între 800 și 1.200 de dolari.

Acum un an, Uniunea Europeană a impus portul de încărcare universal pentru toate dispozitivele electronice

Consiliul European a aprobat în octombrie 2022 Directiva privind încărcătorul comun. Aceasta înseamnă că, în 2024, portul de încărcare USB-C va deveni obligatoriu pentru o gamă largă de dispozitive electronice, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele și căștile.

Existența unui încărcător comun va îmbunătăți confortul consumatorilor prin armonizarea interfețelor de încărcare și a tehnologiilor de încărcare rapidă și va reduce semnificativ deșeurile electronice

Noile norme vor impune obligativitatea unui port de încărcare USB-C pentru o gamă largă de dispozitive electronice. Prin urmare, majoritatea dispozitivelor vor putea fi încărcate cu același încărcător. Directiva introduce o pictogramă care arată dacă un încărcător este oferit împreună cu noul dispozitiv. De asemnenea, produsul trebuie să prezinte o etichetă care indică performanțele de încărcare. În felul acesta, consumatorii știu exact ce cumpără.

Urmăriți Politic Media și pe Google News