Arabia Saudită va crește producția de petrol

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Arabia Saudită va crește semnificativ producția de petrol, relatează presa din penisulă citată de BusinessInsider

Regatul a fost de acord să sporească producția de petrol în urma întâlnirii președintelui Joe Biden cu prințul moștenitor saudit

24Live a transmis că prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman a acceptat să crească producția cu aproximativ 4 milioane de barili pe zi.

Potrivit OPEC, Arabia Saudită a produs în jur de 9 milioane de barili de petrol pe zi în 2021

Astfel producța va ajunge la 13 milioane de barili pe zi.

Anunțul a fost făcut în timpul unui discurs la deschiderea unui summit cu liderii arabi.

Anunțul a venit în momentul în care bin Salman a cerut o relație strategică mai strânsă între aliații săi occidentali și SUA.

Joe Biden a vizitat Arabia Saudită pentru a încerca să îmbunătățească relațiile cu regatul.

Anterior, Biden s-a angajat să facă din țara un „stat paria” pentru presupusa sa implicare în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în 2018.

Președintele american a spus că i-a reiterat această afirmație lui bin Mohamed bin Salman după ce acesta a negat implicarea sa personală în asasinat.

Potrivit CNN, atunci când prințul moștenitor a fost confruntat cu uciderea jurnalistului, acesta i-a amintit lui Biden de abuzurile asupra prizonierilor din închisoarea Abu Ghraib din Irak de către forțele americane.

De asemenea Mohamed bin Salah a adus în discuție moartea jurnalistului palestinian-american Shireen Abu Akleh în Cisiordania ocupată.

Importanța Arabiei Saudite ca producător a crescut în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, care a dus la creșterea prețurilor petrolului.

Prețul petrolului a crescut la peste 120 de dolari pe baril după ce Rusia a invadat Ucraina, dar a scăzut din nou la comerțul sub 100 de dolari, chiar înainte de acest anunț

Sursă alternativă: BusinessInsider

Urmăriți Politic Media și pe Google News