BBC confirmă; în Gaza israelienii au lovit un convoi de civili

bombardament in Gaza
bombardament in Gaza
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

BBC confirmă că armata israeliană a lovit un convoi cu civili palestinieni în Gaza. Majoritatea victimelor sunt femei și copii, notează BBC

Ieri seară au apărut primele rapoarte despre un atac brutal asupra unui convoi de vehicule cu civili care se îndrepta spre sudul Gazei. Imaginile șocante au fost făcute publice, arătând amploarea măcelului de la fața locului.

Echipa de verificare a informațiilor BBC, Verify, a confirmat că lovitura a avut loc pe strada Salah-al-Din, una dintre cele două rute de evacuare sigure anunțate de aramta israeliană din nordul Gazei către sud. Drumul a fost aglomerat de trafic în timpul zilei, deoarece locuitorii din nordul Gazei au răspuns avertismentelor israeliene de a părăsi zona.

Videoclipurile arată cel puțin 12 cadavre, dar imaginile sunt atât de brutale încât nu pot fi difuzate în mod public, notează BBC. Printre victime se regăsesc în principal femei și copii, unii dintre aceștia având vârste cuprinse între doi și cinci ani. Analiza poziționării umbrelor în videoclip indică faptul că filmările au fost realizate în jurul orei 17:30, ora locală.

Majoritatea victimelor sunt surprinse întinse pe spatele unui camion cu platformă, iar altele sunt împrăștiate pe drum. Zonele din jur sunt presărate cu vehicule avariate.

» Amnesty International cere ridicarea blocadei din Gaza

Ministerul Palestinian al Sănătății declară că 70 civili palestinieni au fost ucise în Gaza și acuză Israelul de acest atac. În replică, Forța de Apărare a Israelului (IDF) a afirmat că investighează evenimentul. IDF adăugat că dușmanii săi încearcă să împiedice civilii să părăsească nordul Gazei. Situația este în continuare în desfășurare.

Comunitatea internațională urmărește cu îngrijorare evoluțiile din regiune. Mai multe organizații mondiale au lansat apeluri pentru protecția persoanelor civile

Actele violente ale grupării Hamas și masacrul comis împotriva israelienilor nu ar trebui să fie pretext pentru a justifica un genoci împotriva palestinienilor. (Sursă: BBC)

» Armata israeliană este pregătită pentru invazie în Gaza

» Război în Israel: Hamas blochează evacuarea civililor din Gaza

Urmăriți Politic Media și pe Google News