Boris Johnson a făcut o nouă vizită surpriză la Kiev

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Boris Johnson s-a întâlnit duminică cu Volodimir Zelenski într-o vizită surpriză la Kiev. Vizita lui Johnson creează temeri că fostul prim-ministru ar putea submina autoritatea lui Rishi Sunak în politica externă.

Cu această ocazie, fostul premier britanic a vizitat orașele Borodyanka și Bucha. În aceste două suburbii forțele ruse au comis crime de război în timpul atacului lor fără succes asupra capitalei

Clipurile postate pe rețelele de socializare l-au arătat în vizită la o biserică din Bucha, însoțit de o escortă de poliție.

Ulterior, Johnson s-a întâlnit cu Zelenski și mai mulți miniștri de la administrația prezidențială din centrul Kievului.

Zelenski i-a mulțumit lui Johnson pentru sprijinul britanic. Fostul premier britanic a spus că dorește să împărtășească „câteva idei pe care le-am avut”.

Johnson a fost invitat să viziteze Ucraina de către Zelenski, a declarat un purtător de cuvânt. Surse din Kiev au declarat pentru The Telegraph că vizita nu a fost anunțată în prealabil sau aranjată prin intermediul ambasadei britanice, așa cum ar fi fost o vizită oficială a unui ministru în exercițiu.

O sursă oficială ucraineană a spus că vizita nu este „nici oficială, nici privată”.

Boris johnson a declarat la Kiev: „Este un privilegiu să vizitez Ucraina la invitația președintelui Zelensky. Suferința poporului ucrainean durează de prea mult timp. Singura modalitate de a pune capăt acestui război este ca Ucraina să câștige – și să câștige cât mai repede posibil. Cu cât Putin eșuează mai devreme, cu atât mai bine pentru Ucraina și pentru întreaga lume

Boris Johnson și Volodimir Zelenski s-au întâlnit de două ori și au vorbit frecvent în timpul mandatului primului. Ei s-au descris unul pe altul ca prieteni.

Premierul Sunak a vizitat Kievul pentru a vorbi cu Zelenski în noiembrie, la scurt timp după preluarea mandatului. El a folosit călătoria pentru a reafirma angajamentul britanic de a sprijini efortul de război al Ucrainei.

Unii conservatori seniori au avertizat înainte de călătoria lui Johnson că ar trebui să aibă grijă să nu submineze relația domnului Sunak cu Zelenski

Sursă alternativă: The Telegraph; Foto; Shutterstock

Urmăriți Politic Media și pe Google News