Boris Johnson îl susține pe Donald Trump

Boris Johnson Donald Trump
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Boris Johnson îl susține  pe Donald Trump în legătură cu revoltele din 6 ianuarie. Fostul prim-ministru britanic susține că Trump a supravegheat „transferul pașnic al puterii democratice”, în ciuda contestării rezultatelor alegerilor din 2020. Boris Johnson a insistat că Donald Trump nu a încercat să „distrugă constituția”, deși susținătorii săi au declanșat revolte împotriva rezultatului alegerilor prezidențiale din SUA, la 6 ianuarie 2021.

În timp ce își promovează noua autobiografie, Johnson a afirmat că fostul președinte american a gestionat cu succes transferul puterii către Joe Biden, chiar dacă a contestat rezultatul și a refuzat să participe la inaugurare.



„Personal, nu cred că intenția lui a fost să submineze constituția, iar ceea ce s-a întâmplat, de fapt, a fost un transfer pașnic al puterii democratice de la o administrație la alta”, a declarat Johnson pentru Times Radio, adăugând că un proces similar „trebuie să aibă loc în noiembrie”, în lupta dintre Trump și vicepreședintele Kamala Harris.

 Boris Johnson a subliniat că refuzul lui Trump de a accepta rezultatul alegerilor și acuzațiile de fraudă electorală pe scară largă nu îl fac nepotrivit pentru a candida din nou la Casa Albă.

În perioada în care era în funcție, Johnson l-a criticat dur pe Trump, considerându-l „complet greșit” pentru că a pus la îndoială rezultatul alegerilor și a încurajat comportamentul „rușinos” al susținătorilor săi, care au luat cu asalt Capitoliul SUA.

Cei doi lideri au avut o relație apropiată pe durata mandatelor lor, iar fostul prim-ministru s-a întâlnit cu Trump de cel puțin două ori după ce a părăsit funcția, pentru a discuta despre războiul din Ucraina. Johnson a călătorit frecvent pentru a se asigura că sprijinul american pentru Kiev va continua, în cazul în care Trump va reveni la putere.

Deși Trump l-a criticat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru refuzul de a face concesii Moscovei, Johnson a sugerat că fostul președinte american ar putea să ofere un sprijin mai mare decât s-ar aștepta unii.

„El a furnizat rachetele Javelin ucrainenilor, în timp ce democrații nu au făcut-o, nu-i așa? Când eram ministru de externe, el a expulzat acei spioni ruși. Șaizeci dintre ei. Așa că poate surprinde foarte mult în sens pozitiv.”

Sursă: Politico; Foto: The Guardian

Urmăriți Politic Media și pe Google News