Consilier britanic demis din guvern după ce a cerut încetarea focului în Gaza

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Deputatul britanic Paul Bristow a demis din funcția de consilier după ce a cerut încetarea focului în Gaza, informează AlJazeera

Paul Bristow, consilier al secretarului de stat pentru știință, inovare și tehnologie, îi scrisese săptămâna trecută o scrisoare prim-ministrului Rishi Sunak în care îl îndemna să-și schimbe poziția față de conflict și să susțină încheierea „permanentă” a ostilităților.

Guvernul britanic spune că sprijină „pauzele umanitare”, dar nu încetarea a focului în Gaza

În scrisoarea sa, Bristow a spus că o încetare totală a focului ar salva vieți și va permite ajutorului umanitar „să ajungă la oamenii care au cea mai mare nevoie de el”.

Oficialii din Downing Street au declarat că decizia de a-l înlătura pe Bristow din funcția sa a venit ca răspuns la comentarii considerate „neconforme cu principiile răspunderii colective”.

„Cu regret, părăsesc o slujbă care mi-a plăcut. Dar acum pot să vorbesc deschis despre o problemă la care multor alegătorii mei țin profund”, a afirmat consilierul demis

Israelul și-a extins în ultimele zile, atacurile aeriene și terestre asupra Fâșiei Gaza

Oficialii din Gaza spun că peste 8.000 de palestinieni au fost uciși în atacurile aeriene ale Israelului, în timp ce în Israel numărul morților a depășit 1.400, potrivit autorităților israeliene.

Sursă: AlJAzeera; Foto: Sky News

Urmăriți Politic Media și pe Google News