Crime de război comise de armata rusă în regiunea Kiev | Video

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina a declarat că trupele ucrainene au reluat controlul asupra întregului teritoriu al regiunii Kiev.

Potrivit The Guardian, retragerea forțelor rusești din jurul Kievului a lăsat dovezi îngrozitoare de atrocități comise împotriva civililor în suburbiile și orașele din regiune

În Bucha, un oraș situat la nord-vest de Kiev, armata ucraineană a găsit străzile pline de tancuri și vehicule militare rusești arse și cadavre ale civililor, despre care localnicii au spus că au fost uciși de forțele ruse.

Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional

https://twitter.com/DefenceU/status/1510372750665433089?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1510372750665433089%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.g4media.ro%2Ftoti-au-fost-impuscati-rusia-este-acuzata-din-nou-de-crime-de-razboi-in-timp-ce-bucha-dezvaluie-ororile-invaziei-rusesti-in-ucraina.html

Primarul din Bucha, a mai declarat că alte 280 de cadavre au fost îngropate în gropi comune din oraș.

Potrivit unor imagni din satelit citate de CNN, forțele ruse au părăsit și aeroportul Antonov, care a fost capturat în primle zile ale invaziei.

Rusia iși concetreaza acum atacul în zona de Est. Acestea au cucerit orașul Izium, de unde probabil vor lansa ofensiva spre Donbas, pentru a încercui aramata ucraineană care luptă pe frontul din Est.

Situația este în continuare dramatică în Mariupol, unde ucrainienii mai rezistă în 3 zone izolate ale orașului. ISW apreciază că orașul va mai rezista doar câteva zile.

Statul Major ucrainean a raportat mișcări de trupe în Transnistria și se așteaptă ca rușii să lanseze atacuri spre Odesa.

Surse alternative: ISW, The Guardian, AFP; Sursa foto: Reuters

Urmăriți Politic Media și pe Google News