Dan Barna solicită un sonar pentru a căuta cadavre în apă

Dan Barna femei
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Dan Barna, vicepreședinte USR solicită un sonar pentru a căuta cadavre în apă. Acesta a postat un mesaj pe pagina sa prin care susține solicitarea USR Sibiu, județ pe care îl reprezintă în Parlament

Dotările performante sunt o necesitate pentru echipele de intervenție ISU, afirmă Dan Barna

USR Sibiu a solicitat achiziția unui sonar performant care să poată facilita intervențiile în situații de urgență, ca urmare a cazului celor doi sibieni tineri care s-au înecat în râul Olt.

Acest eveniment a demonstrat încă o dată că echipele de intervenție sunt insuficient dotate cu aparatură și echipamente de specialitate. Al doilea tânăr a fost căutat de echipele de intervenție și voluntari timp de două săptămâni fără succes. A fost găsit apoi în doar câteva ore de o echipă de specialiști din SUA cu un sonar specializat.

Într-o perioadă în care progresele tehnologiei sunt spectaculoase, investițiile în echipamente speciale și moderne de căutare-salvare ar trebui să fie o prioritate a planului de achiziții al Județului Sibiu și să fie incluse în buget pentru ca unor astfel de situații dramatice să li se poată răspunde adecvat.

Desigur, achiziția de echipamente performante este necesară în toate structurile statului. Probabil că mai potrivite ar fi însă niște investiții care să prevină sau să împiedice astfel de evenimente tragice.

Afirmația lui Dan Barna vine în contextul în care județui Sibiu stă foarte prost la capitolul Sănătate.

În perioada pandemiei au fost diverse relatări șocante privint spitalele din Sibiu. Pacienții ar fi sedați și imobilizați, legați de mâini și de picioare și ignorați de personalul medical. Cadavrele au fost băgate în sicrie de față cu alți bolnavi. A deschis și un dosar penal în acest sens

Cât despre investiții, județul Sibiu tocmai a pierdut finanțarea PNRR pentru noul Spital Județean

Urmăriți Politic Media și pe Google News