Dmitri Medvedev, o nouă amenințare nucleară la adresa NATO

Dmitri Medvedev și Putin
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Dmitri Medvedev a lansat o nouă amenințare nucleară la adresa NATO. În situația unui posibil conflict cu NATO, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a afirmat că Rusia ar trebui să adopte o abordare „asimetrică” și să recurgă la utilizarea rachetelor echipate cu focoase speciale, potrivit declarațiilor sale pe canalul său Telegram citate de TASS




El a explicat că în ipoteza unui astfel de conflict, acesta nu ar urma un scenariu tradițional de operațiuni militare și nici nu s-ar desfășura în mod convențional cu lupte pe teren și utilizarea tehnologiilor militare convenționale precum artileria, blindatele, dronele și războiul electronic. Medvedev a subliniat că NATO reprezintă un bloc militar enorm, cu o populație aliată de aproape un miliard de oameni și un buget militar comun care poate ajunge la un trilion și jumătate de dolari.

Dimitri Medvedev recunoaște că Rusia are o capacitate militară mult mai slabă în comparație cu NATO

Datorită discrepanței considerabile a potențialului militar, Medvedev a explicat că Rusia nu ar avea altă opțiune decât să răspundă în mod asimetric. În vederea protejării integrității teritoriale a țării sale, armele nucleare, cum ar fi rachetele balistice și de croazieră echipate cu focoase speciale, ar fi utilizate conform doctrinelor militare ale Rusiei, ceea ce este binecunoscut și documentat. El a comparat această situație cu conceptul proverbial al „Apocalipsei”, adică o amenințare nucleară gravă și extrem de periculoasă.

Dmitri Medvedev a observat că liderii europeni au perpetuat o retorică cinică, avertizându-și cetățenii să se pregătească pentru un potențial conflict cu Rusia, în ciuda faptului că Rusia a declarat repetat lipsa unor planuri pentru un astfel de conflict. El a adăugat că aceste discuții periculoase continuă din motive evidente, incluzând necesitatea de a justifica cheltuielile uriașe în „Ucraina” și subliniind faptul că liderii europeni ar trebui să fie sinceri cu alegătorii lor în loc să promoveze o pregătire falsă pentru un conflict cu Rusia.

Sursă: TASS

Urmăriți Politic Media și pe Google News