Donald Trump, a ar fi împărtășit informații clasificate despre submarine nucleare americane cu un miliardar australian

Donlad trump viol
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a ar fi împărtășit informații clasificate despre submarine nucleare americane cu un om de afaceri miliardar australian, la scurt timp după ce și-a părăsit mandatul, într-o întâlnire la clubul său de membri privați din Florida, Mar-a-Lago, relatează presa americană.

New York Times, citând joi două surse anonime familiare cu chestiunea, l-a identificat pe omul de afaceri australian drept Anthony Pratt, care conduce una dintre cele mai mari companii de ambalare din lume.

ABC News, în prima sa dezvăluire a poveștii, a precizat că Pratt a dezvăluit informații sensibile despre submarine nucleare americane mai târziu altora, inclusiv peste o duzină de oficiali străini, câțiva dintre proprii săi angajați și câțiva jurnaliști.

Surse citate de Times au afirmat că dezvăluirile lui Trump au pus în pericol flota nucleară a SUA.

Procurorii federali care investighează deja cazul lui Trump pentru posesie de materiale clasificate la Mar-a-Lago, după încheierea mandatului său, l-au intervievat pe Pratt de două ori cu privire la acest incident, conform raportului New York Times.

Pratt este posibil să fie chemat de acum înainte de procurori pentru a depune mărturie împotriva lui Trump în procesul său referitor la documentele clasificate, care urmează să înceapă în luna mai în Florida.

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News