Elena Lasconi: Sunt creștină și consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Elena Lasconi (USR) a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex, relatează News.ro

Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”

USR a prezentat lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, Elena Lasconi se află pe prima poziție

Referendumul pentru familia tradițională a fost organizat în 2018. Inițiativa propunea modificarea articolului 48 din Constituție astfel:

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Peste 3,5  milioane de persoane au votat pentru familia tradițională, însă referendumul a a fost respins pentru că nu a atins numărul minim necesar pentru validare

Afirmația Elenei Lasconi a provocat imediat o reacție din partea europarlametarului Dragoș Tudorache

Să nu credem cumva că doamna Lasconi a scăpat vreun porumbel. Nu. E om de televiziune, știe să iși țină cumpătul, mai ales cu un interlocutor pro-domo. Povestea cu votul le referendum e o mișcare calculată a găștii de la vârful USR prin care testează o derivă spre dreapta. Evidentă de altfel de când se tot curtează cu Orban și Tomac, dar pronunțată astăzi cu subiect și predicat. Dacă o înghit membrii și susținătorii și pe asta, atunci dau drumul la boi mai departe pe cărarea conservatorismului.

 

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News