Elon Musk despre război și critică contraofensiva dusă de Ucraina

Cei mai bogați oameni din lume
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Elon Musk, despre război și Ucraina, este împotriva contraofensivei. A criticat pe platforma sa de socializare spunând: „Atât de multă moarte pentru atât de puțin”

Comentariul lui Elon Musk răspundea subiectului pe care i l-a adresat un om de afaceri din SUA, David Sacks.

Acesta din urmă, în 19 iunie, spunea despre contraofensiva Ucrainei că nu reușește să-și atingă niciunul dintre obiectivele declarate inițial. Respectiv de a anula câștigurile teritoriale ale Rusiei și de a demara negocierile de pace.

În octombrie 2022, Musk a postat un plan de pace pe Twitter ca să oprească acest război din Ucraina. Acest plan presupunea ca Ucraina să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia și „rămânea neutră” prin neaderarea la NATO.

Ideea lui Musk a atras o condamnare larg răspândită din partea oficialilor ucraineni de la acea vreme. Diplomatul ucrainean Andrii Melnîk i-a spus miliardarului să „se ducă dracu”. Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului afacerilor interne din Ucraina, a declarat că poziția pro-rusă a lui Musk face să pară că rușii i-ar fi spart contul de socializare.

La începutul lunii iunie 2023, Ucraina a lansat o contraofensivă împotriva forțelor ruse care ocupă teritoriul său cu scopul de a sparge linia frontului. S-au făcut eforturi în mai multe direcții, în primul rând în regiunile Donețk și Zaporizhzhia, printre altele, notează Insider

Câștigurile teritoriale sunt pâmă în acest moment infime, iar pierderile sunt foarte mari

Urmăriți Politic Media și pe Google News